Miksi mielenosoittajat ottavat niin usein urheilutapahtumat kohteeksi?

Thanks! Share it with your friends!

You disliked this video. Thanks for the feedback!

Added by MiAmigo
110 Views
???? Sunnuntaina Ruotsissa Tukholman Timanttiliigassa ympäristöjärjestö Återställ Våtmarkerin aktivistit onnistuivat pääsemään yleisurheilukentälle kesken miesten 400 metrin aitakisan. Mielenosoittajat tukkivat radan juuri ennen maaliviivaa.

???? Keskiviikkona tennisturnaus Wimbledonissa Just Stop Oil -järjestön aktivistit keskeyttivät kaksi ottelua. Mielenosoittajat heittivät kentälle paperisilppua ja palapelin palasia.

???? Timanttiliigan protesti sai kisajärjestäjät pohtimaan turvallisuutta myös Suomessa. Esimerkiksi yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa turvallisuuteen liittyvät riskitekijät on arvioitu uudelleen Tukholman tapahtumien jälkeen, kertoo kisojen turvallisuuspäällikkö Matti Sarasmaa.

???? Urheilutapahtumien protestit herättävät urheilijoissa huolta. Tukholman aitakisan voittaja Norjan Karsten Warholm oli heti juoksunsa jälkeen raivoissaan. Estejuoksun Euroopan mestari Topi Raitasen mielestä mielenilmauksen aihe on tärkeä, mutta paikka väärä ja vaarallinen. Samoilla linjoilla on muun muassa keskimatkojen juoksija Joonas Rinne.

???? Erilaiset mielenilmaukset urheilutapahtumissa ovat lisääntyneet. Protesteja on nähty muun muassa jalkapallo-ottelussa, f1-kilpailussa ja snookerin MM-kisoissa.

???? Ympäristöliike Elokapinan aktiivijäsen Olli-Pekka Haaviston mukaan urheilutapahtumissa mielenilmausten on tarkoitus estää ilmastolle haitallista lobbausta, viherpesua sekä esimerkiksi vaikuttaa yhteistyökumppaneihin, jotka käyttävät fossiilisia polttoaineita. Urheilutapahtumat takaavat näkyvyyden, mutta kyse ei ole pelkästään tapahtumasta, vaan myös siitä, mitä esimerkiksi urheilijat ja yleisö tekevät, Haavisto sanoo.

????: AOP, Reuters & Getty Image

#ympäristöjärjestö #protesti #mielenilmaus #timanttiliiga #wimbledon #urheilu #yleuutiset #shortvideo
Category
KARSTEN WARHOLM
Commenting disabled.